Ons verhaal

Tinus : “Mijn vader heeft ons familiebedrijf in 1948 opgericht. Al meer dan 70 jaar hebben we als familie een boerderij. Naast onze melkkoeien houden we sinds kort ook een kudde wagyu’s op ons mooie moderne boerenbedrijf in Reeuwijk. Wij wonen hier samen met onze koeien op een prachtige plek midden in het mooie Groene Hart. Wij doen er samen alles voor om al onze dieren een prachtig leven bij ons op de boerderij te geven.

Vader en dochter
Ik heb het bedrijf in 1989 van mijn vader overgenomen en sinds 2018 zit onze dochter Tess ook in het bedrijf. Samen runnen wij de boerderij. Wij geloven in ‘boeren’ op zo’n manier dat we zuinig zijn op de natuur om ons heen: natuur inclusieve landbouw. Daarom werken wij duurzaam en wij werken hard aan de beste leefomgeving voor weidevogels.”

Niesing en de weidevogels
Tess : “Naast onze honderd melkkoeien houden wij onze wagyu’s: het beroemde Japanse rund. Ze grazen zo veel mogelijk buiten in de weilanden van de Bloemendaalse polder (gebied tussen Gouda en Waddinxveen) zolang het Hollandse weer dit toelaat. En dat is niet voor niets. Zij maken namelijk een belangrijk onderdeel uit van het Mozaïekbeheer van deze polder als perfecte leefomgeving voor weidevogels. We houden op onze boerderij bijvoorbeeld rekening met wanneer we onze weilanden maaien zodat kuikens van weidevogels altijd genoeg beschutting houden. Ook geven we regelmatig presentaties en doen we mee aan (voorlichtings)activiteiten samen met Stichting Weids Bloemendaal.

Onze wagyu’s in polder ‘Bloemendaal’
De polder is voor onze wagyu’s een hele fijne plek om te leven, maar in polder Bloemendaal is het behoud van een goede leefomgeving voor de weidevogels het uitgangspunt. Onze wagyu’s maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Deze cultuurvogel leeft in de 1000 jaar oude polder ‘Bloemendaal’ en samen met onze wagyu’s helpen wij de weidevogels aan een goede plek in het Groene Hart. Daar zijn we best trots op. Zo helpen we de natuur in een tijd dat dat heel belangrijk is.”