Sinds vorige week zijn alle soorten Wagyuvlees weer volledig op voorraad en verkrijgbaar bij ons!

Vanaf nu hebben we alle stukken mooi gevacuümeerd.

De marmering van het vlees is nu nog beter dan de vorige keer, dit komt doordat we het rantsoen van de Wagyu’s bijgeschaafd en aangepast hebben ten opzichte van de vorige keer dat er één geslacht is.

Marmering van vlees wil zeggen, dat er in het spiervlees sprake is van een dooradering van streepjes vet. We noemen dit intramusculair vet omdat het met het vlees verweven is. Het vet is een belangrijke drager van smaak, en zorgt dus voor de sappige volle smaak dat het Wagyuvlees rijk is.

Ook heeft het vlees na het slachten een week de tijd gehad om te rijpen, voordat het verder verwerkt is wat ook bevorderlijk is voor de smaak van het vlees. Rijpen is een proces waarbij de afbraak van vlees wordt vertraagd. Afbraak van vlees gebeurt automatisch na de slacht. De structuur verandert en het vlees krijgt meer smaak. Door vlees te rijpen, het vertragen van de afbraak, wordt het vlees malser.

We hebben zelf alvast de rosbief van de BBQ geproefd, waarvan hierboven ook een foto te zien is, hij is zeker aan te raden! Voor recepten/advies/bereidingswijze en natuurlijk ook voor het bestellen van het vlees kunt u bellen naar: 0610179802 of mailen naar info@wagyuvleesvandeboer.nl !