“De Groene Motor” heeft een nieuwe trofee in het leven geroepen: de Boerenlandvogel Bokaal.

Met dit jaar de eerste uitreiking in Zuid-Holland. De wisselwerking tussen weidewachters en boeren verhoogt de kwaliteit van de weidevogelbescherming. Die waardering brengen we tot uitdrukking met de Bokaal.

Nadat de boeren hun stem hebben uitgebracht op de weidewachter en de weidewachters op een boer naar hun hart, zijn wij toen naar voren gekomen als genomineerde! We hadden nooit gedacht dat we de bokaal ook daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen! Hieronder een verslag van de zeer geslaagde ochtend;

De eerste Boerenlandvogel Bokaal werd tijdens de Weidevogelvertrekdag uitgereikt aan zeer gewaardeerde vrijwilliger en boer voor hun inzet voor de weidevogels. 

Het was mooi om te zien dat er bij de nominaties tal van verschillende aspecten naar voren werden gebracht. Onvermoeibare inzet, betrokkenheid en buiten de gebaande paden denken waren toch wel de meest gehoorde complimenten voor alle genomineerden. De gelukkige winnaars werden geprezen om hun:

Martin van de Reep: Enorme inzet voor niet alleen weidevogels, het redden van scholeksterpullen van daken en ook nog kerkuilen met het ophangen van nestkasten. Daarnaast ook complimenten voor zijn gebiedskennis en kunde in de landschappelijke inrichting van het gebied.

Tinus Niesing met familie: Betrokkenheid bij de bescherming van natuur, specifiek van de weidevogels op het bedrijf. Staat altijd open voor vragen en ideeën.

Als laatste en als extra winnares Fien Verbij: haar enorme enthousiasme en betrokkenheid naar haar vrijwilligers en boeren wordt al meer dan 20 jaar gewaardeerd door een ieder. Meer redenen hadden we niet nodig om een extra bokaal uit te reiken.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *