BBQ marinade
Vanwege het uitstekende BBQ-weer de komende tijd, hebben we een tip voor het bereiden van ons Wagyu vlees met een simpele, maar heerlijke marinade voor bijvoorbeeld een Entrecôte of Ribeye.
Benodigdheden voor de marinade:
- 6 teentjes knoflook
- 1 handje vol verse tijm
- 1 handje rozemarijn
- peper en zout
- 1 glas goede olijfolie
- klein uitje
- 1 rode peper
De ingrediënten kun je qua hoeveelheid naar eigen wens toevoegen en zo de marinade op smaak brengen.
Maak de marinade, door een aardige hoeveelheid tijm van de takjes af te ritsen.
Snijd de tenen knoflook in schijven. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze toe. Snijd ook de rode peper fijn.
Doe de knoflook, kruiden en andere gesneden ingrediënten samen in een schaaltje en voeg hier een flinke scheut goede olijfolie aan toe.
Voeg ook zout en peper aan de marinade toe en roer het geheel goed door.
Nu kun je het vlees insmeren met de marinade, doe het vlees in een ondiepe schaal, draai het een paar keer om en zorg dat het helemaal bedekt is.
Zet de schaal in de koelkast en laat het geheel een paar uur marineren.
Draai het vlees tussendoor nog minimaal één keer om.
Haal het gemarineerde vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Nu kunt u het vlees bakken op de BBQ.
Eet smakelijk, geniet ervan!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!
Het is weer feest met het Wagyu vlees ??